Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2015 18:13 - ЧАСОВНИКАРЯТ 12
Автор: cecobob Категория: Забавление   
Прочетен: 1811 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 04.12.2015 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Майчице! Майчице! Умирам! Тиков се въртеше на леглото и се движеше, като пергел. Застана на колене, но главата му тежеше и не можеше да я вдигне от възглавницата. - Край, умирам! Помисли си Тиков и се сети, колко много пари ще останат в банката. Ааааа, не! Ставам! Не можа. Стана след два часа и взе душ. Реши да изчисти някои залежали сметки към гадните монополисти,но на първо място ще иде да види нивицата на дядо си Тико. Тази нива го направи богат и щастлив. Реши също така днес да ползва асансьора. Тиков отвори вратата на първия етаж и излезе. Домоуправителят го видя и опита да се скрие, но Тиков извика:

-Хей, шефе! -Я ела бе! С недвусмислен жест с ръка подкани домоуправителя Тиков.

-Да, да! -Кажете Тиков с какво да съм ви полезен? Мазно предложи услугите си домакина на сградата.

-Я вземи тези сто лева и да сложиш стъкла на входа, че  хванах ревматизъм. Подаде парите Тиков и си тръгна. Тиков бе вече на спирката, а домакинът държеше сто лева в ръка и чакаше някой да го свести. Тико се огледа за такси, но се сети, че вчера бе довел първото такси от години насам в този квартал. Трябваше да изчака автобуса. А такива автобуси има само в крайните квартали. Тъжна гледка. На Тиков вече не му пука и даже се забавлява с надписите по стъклата и останалата ламарина на возилото.“Стига бедност“, „Смърт за всички“, „Искам дрога“, „Да живее Митьо крика“, „Смърт за Любо чука“,“Не знам кой е Левски“. Вътре нещата са още по-трагични. Повърнато от вчера, напикани седалки, а една зелена храчка е застинала на дръжката на  седалката до вратата. Вътре има десетина пътника и никой не говори на български. Тиков нищо не разбира, но това му харесва, защото така няма да се ядосва. Той вече е друг човек и тези мизерни истории не го интересуват. За миг обаче се сети, как парите промениха мисленето му и как всички проблеми и негови и родни и народни останаха далеч от съзнанието му. Превърна се на онзи политик по телевизията, който му скъса нервите с проявеното си безхаберие към народа, който го бе избрал. Тиков слезе веднага щом автобуса влезе в София. Вдигна ръка и едно такси закова вратата си до тялото на Тиков.

-Карайте към резиденцията! Каза Тиков и се замисли, колко бързо се случи всичко и животът му се обърна наопаки, но от към хубавата страна.

-Спрете ето там! До онова заградено огромно място! Посочи Тиков една огромна затревена нива, точно до резиденция Бояна.

-Петнадесет лева и двадесет стотинки! Каза бакшиша и подаде касов бон.

-Ето ти двадесет лева и задръж рестото! С усмивка обяви Тиков и се наслади на изражението на шофьора.

-Благодаря Ви! Желая успешен и спокоен ден! Пожела бакшиша с усмивка и потегли доволен от успешния курс. Тиков видя табелка на оградата на дядовата му нивица, която му бе дала несметното богатство. Приближи се прочете я и ръцете му инстинктивно хванаха главата му.

 – Не може да бъде! Едвам промълви Тиков. – Не може да бъде! Изкрещя Тиков и започна да се млати по главата с юмруци. – Гадни изроди! Измамиха ме! Измамиха ме!  На табелката пишеше: „Частен имот. Продава се! 3 000 000 евро. За допълнителна информация стая 13 на третия етаж в общината тел. 00...........“. Тиков блокира и падна на колене. Как можеше да е толкова доверчив!? Как се остави да го измамят. Само за миг се превърна в предишният Тиков. Пълен измекяр с който всеки се гаври. Стана и вдигна ръка на таксито, което летеше към него. Не спря. Светеше червената лампичка.

 - Май пак се почна! Помисли си Тиков.

……………………………………….

-Вие на къде? Това да не е майчин дом!? Попита охраната на общината и спря полета на Тико.

-Аз съм за тринайста стая на третия етаж. Поясни Тиков.

-Днес сансьорът не работи. -Ползвайте стълбите. Поясни охранителят.

-Влезте! Чу в отговор на чукането си по вратата Тиков.

-Оооооо, Тиков! Здравейте! Посрещна служителката на общината Тиков от коленете на младия купувач на Тиковата нива. – Как сте! -Харчите ли вече?

-Измамници!- Вие и двамата сте измамници! Разкрещя се Тиков.

-Ей, мишка!- Не ме обиждай, че ще те осъдя и ще ти взема всичките пари. Ти май не знаеш, кой съм аз и кой е баща ми? –Мишка! Не стига, че и тези пари ти дадох, а ти ми се надуваш. Искаш ли да си видиш подписите? А искаш ли запис от кръчмата, как ми целуваш ръцете? Искаш ли? Тиков си спомни мазните целувки и му стана гадно. После си спомни думите на шефа си.

-Не искам!- От измамници нищо не искам! -Дано пукнете! Прокле ги Тиков и си тръгна завинаги.

-Довиждане! Изпрати го охранителят.

-Няма да се видим повече! Отвърна Тиков.

…………………………………………………………………………………….

-Г-н Тиков пак се виждаме! Ще теглите или ще внасяте? Пита мазната счетоводителка на банката.

-Ще тегля! Ядосано отговори Тиков.

-Питам, защото Вашият приятел вчера внесе три милиона евро в нашата банка. -Добре, че имате такива приятели. -Благодарим Ви! – Колко ще теглите?

-Две хиляди лева! Отново ядосан каза Тиков.

-Заповядайте! Подаде пачката служителката, но не предложи други екстри, защото можеше да чете настроенията на хората.

-Изрод! Смънка под носа си Тиков и взе пачката.

-Ееее! -Г-н Тиков има и по-грозни от мен. Засегна се счетоводителката.

- Не, не!- Не казвам на Вас!- Мисля си нещо. Оправда се Тиков и си тръгна.

-Този взе някой лев и започна да се надува! Ядоса се касиерката.- Не се помни какъв каиш беше. -За хиляда лева щеше да умре, а сега тегли на ден по толкова. Продължи да нарежда служителката.

 




Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nalia - Умирам си от смях, Цецо!
04.12.2015 19:46
Спомних си какво е Пергел и научих какво е да си Каиш! А да разчиташ настроенията е много важно!
Дано те намирам в добро такова :-)
nalia
цитирай
2. cecobob - Много е важно да се разчитат настроенията на хората.
04.12.2015 20:44
Това е природна интелигентност, която Господ не дава на всеки. А аз винаги имам настроение и рядко гася свещите. Радвам се, че си се забавлявала. Но, ако си умряла от смях сега, по-добре не чети 13. Ще е фатално! Предупреждавам.
цитирай
3. nalia - !
04.12.2015 20:54
Тъкмо ще се възродя, Цецо :-)
nalia
цитирай
4. cecobob - Вярно е!
04.12.2015 21:07
Ще се възродиш и ще се посмееш от сърце. Наистина ще е особена серия.
цитирай
5. donchevav - О, да, това с нивите в момента е хит по ...
04.12.2015 21:33
О, да, това с нивите в момента е хит по българските села - а и не само по селата! И всичко е типично - и "младият купувач", и общинарите, и банките - до болка позната картинка... Аз съм от земеделски район. Знаеш ли, Цецо, колко непросветени наследници продават бащинията си за 20-50-100 лв., после прекупвачите я предлагат за терен на автомивки, морги и бензиностанции по 5-10 хиляди лв. дка? Разбирам защо се коси твоят Тиков и - нека се коси!:))))) Поздрави!
цитирай
6. cecobob - Дончева, България е единствената страна в която се случва нещо вулгарно със земеделската земя.
04.12.2015 21:46
Някога дядо му е разкървавил ръцете си, за да махне камъните от земята си, за да я направи качествена и плодородна. Наследникът му плаща пари за да натрупат камъни, бетон и асфалт на нивата за да направи автомобилна морга. После скръства ръце и е шеф. Дядо му се надига от гроба и му казва: гъз си ти внуче, гъз.
цитирай
7. bliz - Аз не се смях...
04.12.2015 22:46
не виждам защо трябва да се ядосва Тиков. Пазарни похвати от преди хиляди години.
Тиков да се изненада, ядоса и после "да погледне назад". Ако е глупак - ще го покаже в следващото действие, защото може да се търкулне под нивото , когато имаше 5 лв.

Поздрави!
цитирай
8. cecobob - не виждам защо трябва да се ядосва ...
04.12.2015 22:58
bliz написа:
не виждам защо трябва да се ядосва Тиков. Пазарни похвати от преди хиляди години.
Тиков да се изненада, ядоса и после "да погледне назад". Ако е глупак - ще го покаже в следващото действие, защото може да се търкулне под нивото , когато имаше 5 лв.
Поздрави!


bliz, много си прав. Тиков е беден, но не е глупак. Сега е богат и ще постъпи точно, както ти желаеш.Мъдро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cecobob
Категория: Забавление
Прочетен: 397426
Постинги: 112
Коментари: 1105
Гласове: 4135
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930