Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2008 12:06 - КОЙ ЩЕ РАЗКЛАТИ ТЕЗ ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ ?
Автор: cecobob Категория: Други   
Прочетен: 6414 Коментари: 14 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Щом имам думата,ще грача. В тази държава,на думата на гласоподавателя се държи само по време на избори. Само преди избори партиите предлагат нови и прекрасни социални платформи, от които капе мед и масло. След изборите нещата остават по старому. Народа подсмърча, ред сълзи ред сополи. За петнадесет години се убедих, че няма партия, която да е изпълнила своите предизборни обещания. Става въпрос само за власт. Властта е пари, а парите идват от нас гласоподавателите. За да имат повече пари, властващите трябва повече да ни лъжат и стрижат. Не мога да пресметна само едно. За петнадесет години, колко българи са се родили, колко са умряли, колко са избягали и колко балъци сме останали. Аз вече не вярвам на никоя партия. На никоя!         За да оцелееш в тази държава трябва да се направиш на нещо, което е различно от останалите в стадото. Например да преметнеш народа с нови идеи за благоденствие и социални промени. Да създадеш партийка от гладници и после да завъртиш цялата рода около себе си и да ги настаниш в някой край на държавната трапеза.         Вместо да правиш нещо в “ползу роду”, по лесно е направо да се изпедарестиш. Устата ти да започне да бълва цинизми, простотии или най-малкото пикантерии по адрес на тоя или оня. Най-бързо и надеждно е направо да си смъкнеш гащите за да ти лъсне задника и да грейнеш като “звезда”. Можеш да се омъжиш за кон, да си направиш балкон, да преспиш с батальон. Това са новите днешни звезди. Те са като хвърлен фас в тъмното.  Сегашните ни “Вип звезди” са просто бенгалски огън в ръцете на управляващите . Те са им жизнено необходими за да отклоняват вниманието ни от съществените проблеми на обществото. Управляващите могат да направят от тъпанар –бизнесмен. Могат да направят от цици – звезда, а от гъз могат да направят всичко. Не случайно толкова задници се разхождат по улиците.         Изобщо първата работа на всяка управляваща партия е да намери гъзове, чиито бузи да са услужливо разтворени, а в замяна им се подарява бизнес. Започва се една игра от рода на - те на тебе, те на мене. Изгонените задници пък минават в опозиция и се започва плюене. Преразпределение на пазари, няколко трупа, няколко ранени, няколко уплашени, няколко оплюти в жълтата преса – това започва да става ежедневие.         А къде е народа? Къде е батко бе? А ?         На никой от управляващите не му пука. Те са в голямата игра. Играта за пари. Те са, като в голяма игрална зала в която няма губещи. Губещите са някъде долу. Губещите са просто един черен фон на цветната и бляскава игра.         А къде е народа? Къде е батко бе? А ?         Ами народа спи. А пък батко гледа, една кака с големи силикони как пее за едни домати, дето някой ги разклатил.         Добре де!? Кой ще разклати, тез червени домати ?                   А аз ще си грача, ще крещя и ще грача, независимо дали ми давате думата или не.         



Гласувай:
0



1. eien - Ами, да направим една БЛОГ- партия,
08.03.2008 13:34
толкова интелигетни хора има...
цитирай
2. miralyub - съгласна, това е идея, свободна ...
08.03.2008 13:54
съгласна, това е идея, свободна ниша, браво.
цитирай
3. gothic - Цецо, все някога народа ще се съб...
08.03.2008 14:08
Цецо, все някога народа ще се събуди. Ама трябва да викаме силно!!!
цитирай
4. анонимен - na 2 - 3 mart bat` Boiko e praznuval v ...
08.03.2008 14:16
na 2 - 3 mart bat` Boiko e praznuval v 6umna kompaniq vav Velingrad. I tova ako ne e licemerno! I na vsi4koto otgore uspq uspe6no da politizira na horata tragediqta
цитирай
5. анонимен - "За", идеята на Ейен-
08.03.2008 14:16
навикахме се! Ей-ееее--нннннн??
цитирай
6. cornflower - Много си оригинален
08.03.2008 15:26
в поднасянето на втръсналата ни тема.
Благодаря ти, защото ТЕ това чакат - всички да млъкнем отвратени. И да си пишем стиховете, докато ни клатят.
Немея пред овчедушието на българите.
цитирай
7. анонимен - parlamenta na "SLANCHEV BRQG"W.P.
08.03.2008 16:50
DEMOKRACIQ.....TINTIRI,MINTIRI!!
VSE EDNO DA PUSNEM GORILI ZA PRODAVACHI
V CENRALNIQT UNIVERSALEN MAGAZIN,/DA ME PROSTQT MAIMUNITE/!
ISTINSKA DIKTATURA I TRQBVA NA BALGARITE ZA DA SE OPRAVQT....TAKA KAKTO STANA V GARCIQ,
GERMANIQ,CHILI I ROSIQ!!!
цитирай
8. cecobob - ТОЧНО ТАКИВА ВИ ИСКАМ
08.03.2008 19:41
Имаме неистова нужда от бунтовни души. Трябва да се започне от някъде. Трябва ни бунт. Трябва да разчитаме на себе си. Само стачките подкрепяни от всички нас могат да регулират политиката на управляващите. Никой не подкрепи учителите и те загубиха най- истинската стачка в България от както съществува като държава. Само, когато започнем да крещим в подкрепа на смелите ще станем истинска европейска държава. Народът ни трябвада има самочувствието, че може да разклати всяко правителство, което се опита да ни излъже или нарани достойнството ни. Бунт !
цитирай
9. dolce - :)
08.03.2008 20:58
be hubo bunt, ama na stiska li wi?
buntyt znachi kryw, sylzi sopoli takiwa mi ti neshtica
a stiska li wi be?
цитирай
10. zaw12929 - zaw12929 ЗЛОПОЛУКА ПАДНАХ ОТ СМЯХ! бРАВО
08.03.2008 21:29
....изпедарестиш. Устата ти да започне да бълва цинизми, простотии или най-малкото пикантерии по адрес на тоя или оня. Най-бързо и надеждно е направо да си смъкнеш гащите за да ти лъсне задника и да грейнеш като “звезда”. Можеш да се омъжиш за кон, да си направиш балкон, да преспиш с батальон.
Събота е. Задръстването се е дигнало чак в Интернет Излизаики отегчено мярвам едни разклатени домати и се шмугвам, да намера нещо дирекно от градината и градинаря да видя.
Толкова се смях, че ще падна от стола е Вашата забавна политика или как да го нарека. Смях. какъвто трябва да има всеки ден а в почивнив- най вече
Иначе казано, написаното ако някой го вземе на серионо- е долна клевета. Невярна оценка на
управляващите от годините на демокрацията. Те всичките направиха много , но сме максималисти.
Което не е лошо. Да сме недоволни от себе си, за да правим по по и по Но не бива да сме вулгарно неблагодарни. Да си служим с цинизми и грубости.
Малко сте пресолил манджата. Затова Ви слагат на първа страница. Но Ви уверявам, че и така, пак няма да падне това управление и няма да има предсрочни избори. Защото дойде време да се развиваме стабилно и това е по силите на управляващите
И аз като Вас съм лаик. То българите по груби приказки сме на първо място в света и ни броят като такива, дето всяко начинание е обречено на провал в България!
Ако при тези условия все пак върви страната с доста високи темпове на развитие, то твзи управляващи са герои. Но, не трябва да им се казва докато са на власт. Докато конете теглят каруцата, камшикът плющи, потта лъщи. А като стигнат целта- изминат пътя им се дава зоб, одеало и почивка
Затова продължете - има още много зеленчуци. И ряпата не е извадена. Приложете хумористичният си талант . Успех! Даите и на кометаторите поле за изява и псуване. Напред народе към изпедарестиш. Устата ти да започне да бълва цинизми, простотии или най-малкото пикантерии по адрес на тоя или оня. Най-бързо и надеждно е направо да си смъкнеш гащите за да ти лъсне задника и да грейнеш като “звезда”. Можеш да се омъжиш за кон, да си направиш балкон, да преспиш с батальон. ................
На майка ми пенсията се увеличи с 50 %, а при И. Костов се намали 5 пъти. Такова беше времето.
Тогава не смееше никой да го критикува, че той не се шегува а ъдушава- но това е друга тъжна тема,
цитирай
11. cecobob - НЯМА КОСТОВ , НЯМА МОСТОВ !
08.03.2008 22:38
Говоря за нас. Няма значение, кой е на власт. Важно е ние да контролираме ситуацията. Заблуда е, че има развитие. Заблуда е , че има процентно увеличение на доходите. Защото всичко се взима от нас.
НЕ СЪМ ЛАИК - защото живота ми мина на улицата.
НЕ СЪМ ЛАИК - защото се боря.
НЕ СЪМ ЛАИК - ЗАЩОТО ТЪРСЯ МЛАДИТЕ ХОРА.
НЕ СЪМ ЛАИК - защото, освен че псувам - действам.
Най-важното е, че не искам да сме първи по груби приказки, а по адекватни действия срещу произвола на любимите ни партии. На мен ми пука и ми стиска. А който се радвана 50% увеличение при 100% инфлация - жална му майка. Бунт му е майката. Иначе ще ни ..........майката!!!!
Абе един умен мъж е казал: - По добре недоволен човек, отколкото доволна свиня .
цитирай
12. zaw12929 - zaw12929 Iz`изчерпателeн анализ и въпроси
09.03.2008 14:05

Всеки може да сбърка но...да не е фатално, като на Максим Днес е ден за прошка. Простете , ако Ви засегнах. Нищо лично. Просто дискусия.
Млад сте. Всеки прави нещо Но не е имало 100 % инфлация Много фира давате, като истински лаик
Продулжавайте. Нищо лошо не виждам в написното от Вас. То ме просълзи от смях. Защото имате талант.
цитирай
13. cecobob - аз не съм ловец на проценти
09.03.2008 14:29
по-важен е контраста. Нарочно слагам по малко смях, че иначе ще ни се пръснат сърцата.
цитирай
14. cecobob - На останалите отново браво.
17.03.2008 23:24
Всеки трябва да е съпричастен и да се бунтува срещу простотиите в държавата. Политиците ни се подиграват открито. До кога ???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cecobob
Категория: Забавление
Прочетен: 395333
Постинги: 112
Коментари: 1105
Гласове: 4135
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031