Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2008 18:35 - КОПИРАНО ОТ oli4ka
Автор: cecobob Категория: Други   
Прочетен: 2033 Коментари: 5 Гласове:
0



    Уважаеми г-н Министър председател,  
                                         Уважаеми г-н Министър на Здравеопазването,
                                         Уважаеми дами и господа управляващи,

     Във връзка с обявения пазар за предизборно купуване на гласове, Ви предлага да закупите и нашите около 1500 - 2000 гласа, на пациентите с Таласемия майор и семействата им. 
    Ние не искаме пари в брой. Не искаме да ни изпращате на море, нито настояваме за социални придобивки.
    Ние искаме три простички неща:
      
   1. Създаване на пет центъра за лечение на пациенти с Таласемия майор, като самостоятелни единици без делене на пациентите по възрастов признак и с пълни интердисциплинарни екипи. 
Знаем, че най-добрият принцип е: " Разделяй и владей", но от здравословна гледна точка пациентите трябва да са на едно място, и да могат да получат навреме всички необходими грижи от които имат нужда.

  2. Специалистите и пациентите да имат възможност за избор и достъп до всички съществуващи медикаменти за лечение.
Ние сме държава, която е част от Европейски съюз и новото хилядолетие и геноцида, който упражнявате върху нас, трябва да бъде прекратен! 

 3. Въвеждане на съвременни практики за превенция, диагностициране и лечение - използване на ЯМР за следене на натрупването на желязо в сърце и черен дроб, закупуване и използване на EasyThal за лесна и навременна превенция, създаване на поне още две лаборатории за навремено доказване на Таласемия майор и навремено започване на лечение! 

   Уважаеми дами и господа, въпреки че точно този популизъм няма да е толкова евтин, ще има по-голям отзвук и по-голям ефект в дългосрочен план. Не забравяйте, че утре вашето дете или внуче може да се роди с Таласемия майор и да видите как умира, защото днес Вие не сте си свършили работата.


                                           С цялото ми уважение:    Мария Кънчева
    Пациент с Таласемия майор, надяващ се да доживее да има съвременно лечение в България.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. avangardi - Таласемици, обречени на смърт
06.09.2008 08:35

Чиновници лишиха тежко болни от хапчета
Страдалците принудени да спят с игла в корема, за да не умрат
СИЛВИЯ Николова

Снимка Монитор
Мария Кънчева се лекува за своя сметка от таласемия.

Министерски чиновници лишиха тежкоболни от хапчета. Триста болни от таласемия майор са оставени на произвола на съдбата без модерни лекарства.
"Тези болни са обречени на смърт, защото не на всички понася старата терапия, която е била актуална в Европа преди 20 години, а сега е отпускана безплатно от Министерството на здравеопазването." Това съобщи за "Монитор" председателката на организацията на таласемиците в България Мария Кънчева. Тя е 29-годишна и също страда от заболяването. Единствената възможност да удължат живота си е, да спят с игла в корема. Хората обаче масово се отказват от тази възможност, защото не могат да водят пълноценен семеен живот, обясниха болни.
На всеки 28 дни на таласемика трябва да бъде направено кръвопреливане, за да не умре. В резултат на тази манипулация, в организма на болните се натрупва желязо, от което той може да се отрови, вътрешните органи да се увредят и в крайна сметка, може да настъпи внезапна смърт. Отлагането на фаталния край става с хелатори - медикаменти, които вкарани в организма, се свързват с желязото и го извличат, разказа Драгомир Славев - също болен.
Таласемиците у нас са общо 32-ма души и на преобладаващата част Министерството на здравеопазването отпуска най-старата терапия с хелатор десферал. Препаратът се влива в организма с помпа в продължение на 8 часа чрез игла, забита в корема. Това се прави на всеки 24 часа. Повечето хора, за да могат да работят през деня, пречистват кръвта си нощем, обясни Мария Кънчева, която също работи и е семейна. Тя е от таласемиците, които се отказват от всекидневно очистване чрез забита игла в корема. Когато имала повече пари, си купувала чрез познати хапчетата от Турция. Като нея правят и още тридесетина други, но лечението излиза 900 лв. на месец.
В България обаче се внасят още под-добри хапчета, последно поколение, но МЗ ги отпуска само на 20 души, избрани по неясни критерии, оплакаха се от организацията на таласемиците. Останалите не мога да си ги позволят, една опаковка струва 1110 лв. без ДДС.
"Пациентите, които отговарят на критериите, разработени от националния консултант по хематология и утвърдени от министъра на здравеопазването получават посочения лекарствен продукт. Всички останали пациенти с таласемия майор получават регулярно други лекарствени продукти, също осигурени със средства на Министерството на здравеопазването", бе неясният отговор от пресцентъра на ведомството на питане на "Монитор" на базата на какви критерии са подбирани болните.
цитирай
2. cecobob - ами аз
06.09.2008 11:27
за това я псувам тая управа българска. Срам!
цитирай
3. анонимен - Така
06.09.2008 15:06
Според мен това трябва да е в "Избрани" на първо място,както и в така наречената графа Горещи теми!!!
Не разбирам защо админите на блог.бг не са го сторили!!!
Да ти кажа честно това леко ме растрои,трябва да се помогне на това дете!!!
Радвам се че взимаш отношение по тази тема!!!
цитирай
4. cecobob - Гробар
06.09.2008 15:34
Аз се радвам,че млади хора,като теб взимат отношение по темата и реагират по този начин. Само непримиримост към проблемите му е майката. Поздравявам те.
цитирай
5. анонимен - Така е
06.09.2008 15:42
Взимам отношение защото съзнавам в каква държава- в какво общество живеем. Не се примирявам с много неща. Но има хора които се премиряват,спорят и държат на своето- може би защото за тях е болезнено да чуят истината от млад човек като мен.
Жалкото е че много малко от младите хора мислят като мен- болшинството младеши нехае какво става в държавата а само ги интересува в коя кръчма или дискотека да отидат.
Това е лошата действителност за съжаление!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cecobob
Категория: Забавление
Прочетен: 395308
Постинги: 112
Коментари: 1105
Гласове: 4135
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031