Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2008 18:13 - КЪМ ЕВРОПА БЕЗ БИЛЕТ
Автор: cecobob Категория: Други   
Прочетен: 8512 Коментари: 19 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                              Често се случва да пътувам с един слепец. Той се качва всеки ден от предната врата на автобуса, сгъва бялото бастунче после вади хармоника и пластмасова чашка. Хармониката започва да плаче, а слепеца бавно се движи назад, стискайки чашката между пръстите си. Музиката му навява спомени за отминали времена и лесно стига до сърцата на хората. Пътниците му правят път и тези с по слаби сърца пускат жълти стотинки в чашката. Има и такива, които искат да дадат, но явно нямат. Положението е мизерия срещу мизерия. В очите на зрящите прочитам съжаление, а по лицето на незрящия не забелязвам да трепне дори едно мускулче. В края на автобуса музиката спира. Човека изсипва стотинките в ръката си, опипва ги и ги пуска в джоба си. После внимателно слиза от задната врата. Хваща следващия автобус без да пита за къде е. За него, това няма значение. Неговия път е ясен – качва се отпред и върви назад. Макар и без билет, макар и сляп този българин върви все назад, но по верния път към Европа. Той не проси, а продава своята музика. Той не те насилва да платиш и не прави грозни физиономии, ако не чуе падането на монета в чашката. Той върви и свири.             Видях и циганите пред “Шератон”, протегнали гнусни ръце. Мръсни с увиснали сополи и с неумело прикрити я ръка, я крак. Мошеници! Те ме гледаха нагло, крещяха и ме подканяха: - Дай бе, дай бе, айде бе, нема кво да ядеме бе! Това племе  знае само едно : Дай,дай и дай. За тия няма друг път , освен пътя от устата до задника.             Ядосвам се , като знам, колко много се взима от нас за да се изхрани тая напаст. Ядосвам се, като знам, че за хорица, като слепеца държавата не си мърда пръста. Ядосвам се! Всеки ден се ядосвам!   


image




                                           image                          



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - За съжаление за олигарха, а и не само ...
17.10.2008 18:47
За съжаление за олигарха, а и не само за олигарха, но и кучетата му, разни парвенюта: полусноби-полуеснафи, живеещи самодоволно под сянката на големия музиканта който продава по този начин музиката си/сърцето си, труда, таланта си/ и онези вторите, са все едни и същи просяци.

Ето това най-много ме отвращава.

И се радвам, че прочетох поста ти. Дано и тези за които споменах да го прочетат.
цитирай
2. cecobob - Те не четат
17.10.2008 19:03
На тях им донасят. Те не се интересуват от проблемите на хората. Те се притесняват от това , някой да не развали рахатлъка им.
цитирай
3. sensi - skoro gledah
17.10.2008 22:21
edno mom4e - gaidar v Plovdib be6e zastanalo do istinska skulptura na prosqk. Zabolq me du6ata = jiv talant samouk veroqtno - nqma koi da go 4ue - vsi4ko otminava ... Tyjno tyjnooo!
цитирай
4. bestregards - цецобобееее
18.10.2008 00:24
а ако се беше родил сополиво цигане...
не че ги жаля... ама няма измъкване за тях... колкото и за нас няма.... най-точно си го казал - мизерия срещу мизерия
цитирай
5. wwwivi - по малко с ядовете,
18.10.2008 07:37
че плащаш със здравето си, което е единственото богатство, не разхищавай
цитирай
6. gothic - Редовно го засичам и аз. . . дали пък ...
18.10.2008 08:49
Редовно го засичам и аз...дали пък точно това не е лицето на България пред Европа?
цитирай
7. cecobob - bestreqards
18.10.2008 09:09
аз лично познавам много българи, които работят на две места. И не познавам мангал, който иска да работи поне на едно.
цитирай
8. cecobob - не gothic
18.10.2008 09:16
Пред Европа се представяме от съшите тези мръсни ръце. Те крадат,просят и мамят.
цитирай
9. reffina - :)))))
18.10.2008 10:20
Знаеш ли, колко съм се прехласвала пред циганите, създадени от Йордан Йовков - волността, красотата , таборите....
Като бях хлапе, исках да се оженя за такъв циганин- конекрадец...:)))))
А сега....., миналата седмица се прибрах без протмоне в къщи, балагодарение на мургавите ни събратя....
Та се питам, имало ли ги е наистина онези, Йовковите цигани, и къде са се сврели сега....
Тези, дето карат западните коли, занимават се с политика и непрекъснато основават фондаций някакви си.... , хич не ми мязат на онези...другите цигани:))))))
цитирай
10. bestregards - е кой ще вземе мангал на работа?
18.10.2008 12:26
и ква ще я свърши нещастникът?
цитирай
11. bestregards - тръгни пак от въпроса ми:
18.10.2008 12:38
ако се беше родил мангал от тия най-долните?

какво предлагаш? унищожение, както и за бездомните кучета също? и ти ли като Карбовски ще стигнеш до заключението, че са животни циганите? но и да са животни има един неоспорим факт - животът е свещен !или предлагаш и ние да сме животни и да го удариме на естствен подбор.

да разбирам ли, че все пак предложението ти е циганите да работят? трудова повинност ли да се въведе ? лагери ли? да чукат чакълчета ли? познавам па и много българи на същото дередже. не се хващат на работа, а с разбойничество преживяват. и с тия ниски заплати понякога ми звучат оправдано да кажат, че няма да се хванат на работа за 200-300 лв., ама па ти сега ще кажеш, че е по-добре от без хич или да се хванат на 2 работи. аз само ще кажа да не ни тормозят нас друтите мизерници, дето теглиме като волове на малките заплати, па току ни претрепят за жълтите ни стотинки.
цитирай
12. cecobob - bestreqards
18.10.2008 13:46
Що за въпрос е това: -Ако беше се родил? Ами ако се бях родил цар? А? Аз съм се родил такъв, какъвто съм. Гледам през моя поглед, мисля за моята страна, за моето дете,за моя портфейл за моя живот, за моя народ. Аз циганин с желание за работа не съм виждал за трийсет години съзнателен живот. Всичко друго да, но работа не. А от твойта мизерна заплата плащаш ракията на циганите, щото мезето си го взимат от мазето ти. И понеже се навъдиха и много защитници все по-често хората се разделят с жълтите си стотинки и се прибират с разбит нос,пукната глава и с дръжка от чанта. Идеи аз няма да давам, щото може да се видя на някой много краен. Да се учим от опита на другите народи.
цитирай
13. cecobob - reffina
18.10.2008 13:53
Направо ти се е осъществила мечтата. За всеки българин е закрепен по циганин, даже по двама. Разгледай си фиша за заплата и там ще установиш че имаш някъде любим, който издържаш. Пожелавам ти да е Яшар - ако това те успокоява. :))))))
цитирай
14. lelya - В някакъв друг момент и аз щях да се ...
18.10.2008 22:00
В някакъв друг момент и аз щях да се солидаризирам с мнението ти, но днес съм ядосана на други хоре и събития повече отколкото на тях. Някак си се примирих, че ще им плащаме. На циганите. Но да плащаме на банкерите (всичките тези милиарди евра, които се наливат в банките са на данъкоплатците)? На тези, които почити те насилват да ползваш услугите им, за да те хванат по-късно за така, че да няма мърдане. Днес има повече реклами на банки отколкото на прахове за пране. Циганите ще си останат бедни и неграмотни. Банкерите ще си останат богати и нагли. Ние се скапваме от работа и сме си същите глупаци. Май за това повече ме е яд днес.
цитирай
15. cecobob - И ЗА ТОВА СЕ ЯДОСВОМ ЛЕЛЬО
19.10.2008 09:17
Всеки ден се ядосвам.
цитирай
16. bestregards - какъв е този опит?
19.10.2008 20:10
опитът на кои народи?
ах този глупав накадърен българин! а??? така пък съвсем доникъде няма да стигнем ... с поучения и това постоянно триене на сол колко сме глупави и некадърни... трябва да се копа копа копа.... и гради гради гради... при ограничено чуждо присъствие в икономиката ни.... като ще се поучаваме от историята - наистина прочетете как се измъкват от кризите след война или след революция другите народи, че и българския го е правил!!!

трябва да се копа копа копа, ама не в лъскави офисчета на чужди фирми, а само, за да се произведе българско.... да се произвежда трябва... но какво вече? и малкото ресурси са ни отнети.. но трябва да се произвежда - българско... на първо място за българите да не гладуват и на второ за размяна с други народи....
за съжаление ако искаме да се оправиме пак ще се наложи няколко поколения да копат и строят кат червените бабички навремето ... а такива перспективи не виждам. за някаква си България и нейното светло гордо бъдеще, та то за собствения гол задник все не стига..пък и сега сме модерни космополити и животът е кратък и времето е наше.. а и дебеловратите барабар с нашите нови братя - чуждестранни инвеститори - са завзели всичко....

силна държава - силна икономика... европейските държави преди всичко са себе си и после съюзници, а ние се срамиме да се наречеме българи! не стига че обекивно сме слабото ошушкано и подчинено другарче, ама пък и субективно развихме комплекси и се самоотрекохме.

и какъв е този опит с циганите? изгонили са циганите ли?

има пари - решават се проблеми

няма пари - мизерия срещу мизерия, както каза

в една нормална икономика ще работят и българи и цигани.... в нашата изродска такава си затъваме в бедност, болест и порок....
цитирай
17. bovari - Сигурно имате право да мислите така, но...
28.02.2009 23:42
аз мисля малко по-различно. Много от просещите деца не са имали друг модел на поведение. Трябва да има закон, който да държи и отговорни безотговорните родители!
И още, не мисля, че изобщо бих сравнила слепеца с просещите, нагли до безобразност, цигани. Смятам, че дори той не би искал да правим това сравнение. Здравите, по-умните, по-можещите, по-имащите, те трябва да устроят обществото по-иначе. Защо другите държави могат, а ние не; защо виним малцинствата за несгодите си?
Политиците са виновни с нищонеправенето!

Поздрави!:)
цитирай
18. cecobob - Дали???
09.03.2009 22:45
Аз приемам цигани на работа, и какво ? Един на 50 !!! Един работи, 49 те лъжат. Още не са започнали и искат заеми.Не дай си боже да им направиш забележка и си тръгват - взели са пари напред и ти се хилят.49 идват с ясното съзнание да те лъжат. Това е вродено.Ген.Ген bovari !!!
цитирай
19. informator - Аз пък съм от щастливците
28.03.2009 12:27
които лично познават много свястни цигани .

Като започна от Естебан Антонио (Малинов) - световно известен фламинго китарист и се стигне до малко известен студент по право .

Наскоро мой добър познат ми каза : "Най - трудното за нас (ромите) е да излезем от негативите на култирата си" .НО е факт , че някои го правят.

Що се отнася до слепите просяци - това е трагично и жалко. НО и там има ментета ....т.е. сляп докато е на работа с белият бастун и кофичката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cecobob
Категория: Забавление
Прочетен: 398178
Постинги: 112
Коментари: 1105
Гласове: 4135
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930